Bevers

Bevers

Ben jij al eens in Hotsjietonia geweest ? Nee, dat is geen eng ver land, en het is ook niet ver weg. Het is een soort huis waar de Bevers spelen, en dat huis staat nog dicht bij ook, bij ons in het groepshuis. Nu heb je al een paar dingen gelezen en je wilt vast graag weten wat dat is, dat willen we je nu juist gaan vertellen. Bevers zijn jongens en meisjes van 5 en 6 jaar met een mooie rode trui, groepsdas en een stoere pet op.

Ze spelen elke zaterdag middag samen in huize Hotsjietonia. Dit is geen huis zoals het huis waar jij in woont, met een woonkamer, slaapkamer enz. maar een fantasie huis waar Lange Doener woont. Elke zaterdag ga je eigenlijk in het huis van je vriend, Lange Doener spelen, die daar woont met zijn vrienden Lappezak, Pompedomp, Hippe springveer of Scheuremaar, de leiding. Je doet er dan allemaal leuke dingen, leuke spelletjes maar ook koken, op de fietsen en traptrekkers rondscheuren of knutselen. Ook leer je samen te spelen met de andere Bevers, luisteren naar elkaar en stoere dingen vertellen.   

Eén keer per jaar ga je met de andere Bevers van de groep een groot spel doen met alle Bevers van de andere groepen maar we gaan ook wel eens met de hele groep op stap bijvoorbeeld naar de Sint Joris marsen in Oegstgeest. Als je 7 jaar bent kun je naar de Welpen van de groep wat je daar allemaal doet vertellen we bij de welpen. Kom gerust eens kijken, we weten zeker dat je het erg leuk zal vinden.